Recentie 5

‘Yeeeaaah ik ben hooggevoelig, maar wat nu’

Dat waren zo ongeveer mijn eerste gedachten nadat ik ondekte hooggevoelig te zijn. Een zoektocht van verschillende jaren kende eindelijk een antwoord. Lezen, lezen, leren, internet raadplegen, enz, enz. maar de hamvragen bleven knagen aan me want je kunt wel lezen tot je een ons weegt, wie helpt je met die prangende vragen die steeds blijven hangen en waarop ook zelfs Google geen antwoord heeft.
Via Social Media had ik vaker de naam Anouk Philips voorbij zien komen met de titel; Gelukkig Hoogsensitief. Haar site bekeken en gelezen en daar kwam ik tot de conclusie dat Anouk voor mij de persoon is die me kan helpen mijn gevoelens en gedachten. Gevoelens waar ik niet van weet dat ik ze heb of van wie ze zijn en gedachten die 24/7 door mijn hoofd schieten.
Al na de eerste afspraak viel er veel een grote last van mijn schouders af en door haar coachen en spelenderwijs onderzoeken wat er bij me speelde, kan ik tot op de dag van vandaag zeggen dat ik haar enorm dankbaar ben. Dankbaar omdat ze me een spiegel heeft laten voorhouden opdat ik zelf kan zien wie ik ben en hoe ik doe. Dankbaar omdat ze mezelf heeft laten kiezen welke weg ik kan bewandelen als HSP. Dankbaar omdat ze me heeft laten zien en voelen hoe ikzelf mijn eigen coach kan zijn.
Dit doet ze met volle overgave en ze puzzelt net zolang met je mee totdat jezelf zegt ; Dit is goed, dit is zoals het hoort te zijn.
Dankjewel Anouk voor alle tijd en aandacht die je aan me besteed hebt. Ik beleef nu mijn hooggevoeligheid als een gave en niet meer als een last.

Oscar.