Recensies

Wat anderen over mij zeggen:

 

Ik voelde mij al langere tijd heel erg onrustig en gejaagd. Ik had spanningsklachten die zowel mentaal als fysiek erg vervelend voor mij waren. Ik merkte dat ik erg gevoelig ben als persoon en dat ik hulp nodig had hier beter mee om te leren gaan. Ik besloot om op zoek te gaan naar iemand die hier meer verstand van had. Zo kwam ik uit bij Anouk. Zij heeft mij goed op weg geholpen. Mijn doel was om “luchtiger door het leven te kunnen gaan”. Ik vond het allereerst heel erg fijn dat Anouk mij het gevoel gaf dat ze echt de tijd voor mij nam. Ook gaf zij mij het gevoel dat ik echt gehoord werd. De praktische oefeningen die ik heb geleerd zijn fijn en goed toepasbaar. Verder kwam ik tot het inzicht dat wat ik ervaar eigenlijk helemaal niet vreemd is en dat veel meer mensen dan ik in eerste instantie dacht hooggevoelig zijn. Ten slotte heb ik mijn eigen grenzen leren aanvoelen, wat mij al veel heeft opgeleverd.
Inmiddels zit ik een stuk beter in mijn vel! J.S.

 

Ik weet nog goed dat ik voor de eerste keer bij Anouk op de bank zat. Ik houd niet van skypen, daarom vroeg ik om een kennismaking face to face. Anouk vroeg hoe oud ik was en ik barstte in tranen uit. Zo gespannen, vermoeid en emotioneel was ik, maar waarom kon ik niemand uitleggen. Ik wilde het liefst altijd thuis binnen zitten en kon nare gebeurtenissen om me heen maar niet van me afzetten. Tijdens de kennismaking zei Anouk na een tijdje tegen mij: “Het lijkt alsof je je basis een beetje kwijt bent” waarna er een grote last van mijn schouders viel. Iemand begreep me, kon zich vinden in mijn voorbeelden en verwoordde de dingen die ik soms nog wat moeilijk vond zelf te ontrafelen. Door middel van luchtige gesprekken, oefeningen afgestemd op wat er bij mij speelde en wat ik prettig vond, heb ik mezelf over de laatste maanden beter leren begrijpen als HSP. Ik kan nu beter mezelf duidelijk maken waar bepaalde gevoelens vandaan komen en heb tools gekregen hoe ik hiermee aan de slag kan gaan. Dit zorgt bij mij voor zoveel meer rust in het dagelijks leven. Mijn schaamtegevoel is weg: ik ben zoals ik ben en de mensen die het dichtste bij me staan weten wat er speelt. Ik word beter geaccepteerd door mijn omgeving en dat is mij heel veel waard. Doordat ik hier open over in gesprek ben gegaan, lijkt het alsof mijn omgeving nu meer begrip voor mij toont. Iets wat ik voorheen niet gedurfd had. Er zijn nog altijd momenten of dagen dat niks lukt of dat ik door de bomen het bos niet meer zie, maar ik accepteer dat die er ook bij horen. Ik ga nu weer leuke dingen doen met vrienden en neem bewuster momentjes voor mezelf om even af te schakelen. Dankzij Anouk heb ik hier mijn balans beter in kunnen vinden. Vooral haar manier van werken (iedereen is anders, dus ieders sessie is ook anders) was voor mij heel prettig en heeft me veel geleerd.

 

Sharon

“-Mijn hoogsensitiviteit voelde voor mij altijd aan als een last, iets wat mij tegenhield verdere stappen in het leven te nemen. Ik raakte snel overweldigd en dit zorgde ervoor dat ik regelmatig donkere periodes heb meegemaakt.

Ik had al meermaals hulp gezocht hiervoor wat mij niet tot een geslaagd resultaat heeft gebracht. Toen ik startte met de begeleiding van Anouk had ik het gevoel alsof iemand eindelijk besefte wat ik persoonlijk nodig had om mij beter te voelen. Dit was echt een opluchting. Ik kwam tot het besef dat ik positiever naar mijzelf moet kijken en niet meer over alles moet piekeren. De vele hulpmiddelen die je zelf thuis kan verder zetten vind ik een grote steun om later gebruik van te maken.

Ik kan deze begeleiding zeker aanraden, je krijgt een persoonlijk traject want je kan zelf bij iedere sessie aangeven waar je aan wilt werken. Het voelt ook meteen vertrouwd aan en je durft alles te vertellen door de empathische houding van Anouk.”  – Robin-

 

“Anouk, ik heb veel van je mogen leren.
Je hebt me geholpen om bewuster om te gaan met mijn hoog gevoeligheid.
Op tijd rust te nemen, meer bij mezelf blijven.
De wirwar in mezelf aan gevoel helder te krijgen.
Dank je wel, je hebt veel moeite voor me gedaan wat betreft het natrekken het uitpluizen van vervolg traject bij het ministerie van soc. zaken.
Ik heb dit enorm gewaardeerd.

J.V. ”

 

” Ik heb een hsp-coachingstraject gedaan bij Anouk; dat heeft me veel nieuwe inzichten en mogelijkheden gegeven waar ik iets mee kan of nog verder een vervolg aan kan geven. Praktische oefeningen om meer in balans te raken of te blijven voor mij als hsp-er. Anouk is echt een vakvrouw!

-Karla- ”

 

“Erkenning, een gehoord gevoel, handvaten, mijn grenzen opnieuw ontdekt en geleerd deze te bewaken”

Ik ben bij Anouk terecht gekomen toen ik in een wachtkamer zat en haar visitekaartje zag hangen op een prikbord. De inktvlekken in haar logo trokken mijn aandacht.

Vanaf het moment dat ik Anouk mailde met mijn hulpvraag tot het moment dat de coaching tot een einde kwam was ze altijd zeer betrokken en informatief.

Mijn hulpvraag bestond uit meerdere vragen rondom hoogsensitiviteit en alles waar ik tegenaan liep (grenzen kwijt, vaak uitgeput, controledrang, loslaten, oud zeer, relatieproblemen, mama van twee hoogsensitieve kinderen enz).

Anouk heeft mij super geholpen om zaken weer helder te krijgen in mijn eigen proces. Ze luisterde om mij echt te begrijpen. Ze luisterde heel rustig waardoor ik mezelf kon zijn en me kwetsbaar durfde op te stellen. (meer…)

‘Yeeeaaah ik ben hooggevoelig, maar wat nu?’

Dat waren zo ongeveer mijn eerste gedachten nadat ik ontdekte hooggevoelig te zijn. Een zoektocht van verschillende jaren kende eindelijk een antwoord. Lezen, lezen, leren, internet raadplegen, enz, enz. maar de hamvragen bleven knagen aan me want je kunt wel lezen tot je een ons weegt, wie helpt je met die prangende vragen die steeds blijven hangen en waarop ook zelfs Google geen antwoord heeft. (meer…)

 

Bij Anouk kwam ik thuis bij mezelf.
Ik heb de kracht van mijn sensitiviteit ontdekt en geleerd wat ik nodig heb om op mijn intuïtie te durven vertrouwen.
Maar ook geleerd hoe ik mezelf beter kan afschermen van alle invloeden die de hele dag voorbij komen.
Trouw zijn aan mezelf, vertrouwen op mijn gevoel, regelmatig de tijd nemen om mezelf te ontladen en te aarden.
Afscheid nemen van oude normen en waarden, van overlevingsmechanismen en hoge verwachtingen van mezelf en van de ander, verbinding maken tussen mijn ratio en mijn gevoel. (meer…)

 

Anouk……………een topper!
Stukje bij beetje kwam ik door vervelende omstandigheden op mijn werk in een diepe put terecht. De wereld was voor mij niet meer dan een grijze massa, ik zag nergens meer een lichtpuntje. Wat voelde ik me gruwelijk alleen, waardeloos en wat was ik  door bepaalde mensen enorm in de steek gelaten. Ik ben nog nooit zo moe, zo bang, eenzaam en ongelukkig geweest. Helder denken dat lukte niet meer.

Via de bedrijfsarts kwam ik bij Anouk terecht. Het eerste contact met haar voelde voor mij meteen vertrouwd. Wat was het fijn om te ervaren dat zij mij wilde helpen en dat zij er gewoon voor mij wilde zijn!! (meer…)

 

Ik ben met Anouk in contact gekomen omdat ik al jaren heb te kampen met ernstige vermoeidheidsklachten. Zij is een persoonlijkheid waarbij ik mij al vanaf het begin van ons eerste contact op mijn gemak voelde. Op een aangename manier weet zij door te dringen tot de zaken die er voor jou echt toe doen.

Zij leert je zaken bij jezelf te ontdekken waar je voorheen nooit bij hebt stilgestaan, maar die wel invloed zijn op wie je bent en hoe jij je voelt. (meer…)

 

Begin december ben ik bij Anouk geweest voor de gewonnen Reading. Ik had van te voren geen idee wat ik ervan moest verwachten. Na even de website te hebben bekeken, begreep ik dat de Reading me duidelijkheid zou kunnen geven over hoe ik nu omga met bepaalde gebeurtenissen en hoe ik beter kan omgaan met deze gebeurtenissen of er een andere (wellicht gezondere) denkwijze op na kan houden. (meer…)

 

Ik heb Anouk leren kennen tijdens onze opleiding Energetisch Therapeut. Ik heb vele kanten van Anouk mogen zien en we hebben samen over vele onderwerpen gesproken ( tijdens onze ritje op en neer naar Den Bosch), en samen opdrachten gedaan. Ik heb Anouk mogen ervaren als zeer doortastend en helder. Ze luistert goed naar je en kan de kern vaak snel pakken. (meer…)