Over Mij

Over mij

Ik weet wat het is om hoogsensitief te zijn. Voelen wat anderen voelen, niet zo stress bestendig zijn (terwijl ik dat wel moest zijn van mezelf), graag alleen, snel overprikkeld, een enorme rijke innerlijke wereld, overal plaatjes bij zien.

Maar….. Ik was super rationeel, had me afgesloten voor mijn gevoel en wilde graag alles beredeneren. Dat voelde veilig. Al dat emotionele gedoe vond ik maar lastig. Terwijl ik juist super gevoelig was… Ik was erg perfectionistisch en dacht als ik maar keihard werkte ik kon bewijzen dat ik het wél allemaal kon (werk, gezin, relatie). En toen zei mijn lichaam: STOP! en zat ik thuis met een burn-out. Vanaf toen ben ik met mezelf aan de slag gegaan. Veel gaan lezen, een hsp test gedaan en ik scoorde torenhoog! Toch heb ik in eerste instantie een boek over HSP (hét boek van Elaine Aron) in een hoek gegooid en afgedaan als ‘zweverig’ en ‘gezeur’. Maar toch… ik herkende er veel in en heb op gegeven moment besloten dat het dan maar zo moest zijn: hoogsensitief! (Het duurde nog jaren eer ik het naar de buitenwereld zo benoemde). De eerste stap op weg naar acceptatie.

 

 

“Anouk is echt een vakvrouw.  Het HSP coachingstraject heeft mij veel nieuwe inzichten en mogelijkheden gegeven. Praktische oefeningen om meer in balans te raken en te blijven voor mij als HSP-er.” – Karla

Ik ben hoogsensitiviteit steeds meer gaan zien als een pre dan als nadeel. Het is juist een talent!  Ik voel mensen goed aan en heb meestal gelijk door waar het om draait. Ik heb, als coach en ook privé, moeten leren om al die emoties en spanningen van anderen buiten mezelf te houden. Dat is gelukt! Ik heb geleerd er mee om te gaan en hoogsensitiviteit in te zetten als talent. Dat lukt natuurlijk niet elke dag. Ik heb soms nog steeds last van stress en overprikkeling maar ik hou nu rekening met mezelf en kan het daardoor hanteren.

Dat wil ik ook graag voor jou!

Ik wil jou graag helpen om juist je kracht te maken van je gevoeligheid. Ik wil je graag leren er beter mee om te gaan zodat je minder last hebt van overprikkeling. Maar bovenal zou ik het fantastisch vinden als je jezelf leert accepteren zoals je bent met al je plussen en minnen en je niet meer anders voor hoeft te doen om in een gangbaar hokje te passen!

Dan nog dit:

Ik ben een nuchtere Limburgse. Geboren en getogen hier, alleen spreek ik het dialect niet. Ik ben een mooie combinatie van nuchter en gevoel. Ik krijg vaak te horen dat ik heel duidelijk ben in mijn communicatie. Ik heb 25 jaar ervaring in coaching, arbeidsbemiddeling en loopbaanontwikkeling. In 2015 heb ik de opleiding energetisch therapeut afgerond en dit is voor mij de kers op de taart in coaching. En ik ben nog lang niet uitgeleerd. Recent heb ik een opleiding Opstellingswerk en een verdiepingscursus Tarot afgerond. Krijg ik energie van!

“Ik kan nu beter mezelf duidelijk maken waar bepaalde gevoelens vandaan komen en heb tools gekregen hoe ik hiermee aan de slag kan gaan. Dit zorgt bij mij voor zoveel meer rust in het dagelijks leven.” – Sharon

Verder ben ik graag buiten in bos en veld hier in het prachtige Limburgse landschap, lees ik graag, ben heel blij met Netflix, kan goed relativeren en hou van lekker eten drinken. Om een beetje fit te blijven doe ik aan pilates.

Denk je dat ik wat voor je kan betekenen? Zullen we een keer vrijblijvend een online sessie inplannen met een virtueel kopje thee erbij?

Klik hier en ik mail je om een afspraak te maken