HSP coaching op het werk

HSP op het werk

 
Als HSP floreer en excelleer je als je goed op je plek zit. Is dat niet zo dan heb je daar veel meer last van dan een niet-HSP. Als HSP- werknemer breng je heel wat kwaliteiten met je mee: je bent (meestal) loyaal en werkt hard, bent opmerkzaam en legt gemakkelijk verbanden doordat je zoveel info binnenkrijgt. Je bent gevoelig voor sfeer en omgeving en daardoor doe je er alles aan om je omgeving zo prettig mogelijk te maken.

Je fungeert ook vaak als de kanarie in de mijn. Je bent de eerste in een team die last heeft van een slechte sfeer ( vroeger werden in de mijn kanaries gehouden vanwege hun signaal functie: zij zijn veel gevoeliger voor giftige gassen en legden als
eerste het loodje). Je bent vaak goed in werken met mensen omdat je goed aanvoelt wat zijn of haar behoefte is. Je kunt goed zelfstandig werken en hebt weinig sturing nodig vanwege je grote verantwoordelijkheidsgevoel.

“Via de bedrijfsarts kwam ik bij Anouk terecht. Het eerste contact met haar voelde voor mij meteen vertrouwd. Wat was het fijn om te ervaren dat zij mij wilde helpen en dat zij er gewoon voor mij wilde zijn!!  Ze liet mijn kwaliteiten zien, dat waren er veel meer dan ik dacht en we gingen aan de slag met in kaart brengen wat ik graag zou willen.” – Carin

MAAR…
Al deze kwaliteiten hebben hun keerzijde als je er niet goed mee omgaat of als je in omstandigheden werkt die niet bij je passen.

  • De kantoortuin is een hel voor je
  • Je raakt makkelijk overprikkeld
  • Je bent niet zo stressbestendig
  • Je rechtvaardigheidsgevoel zit je vaak in de weg en zorgt voor frustratie en teleurstellingen
  • Je vindt het lastig om met incompetente mensen te werken
  • Je bent perfectionistisch en legt de lat hoog (niet alleen voor jezelf)

GEVOLG: Je raakt oververmoeid en vind je werk niet meer leuk

Middels loopbaancoaching gaan we naar je huidige werk kijken en oplossingen vinden voor wat anders kan in je omgeving. Welke andere keuzes je zelf kunt maken en wat er aan belemmeringen in je eigen hoofd zit. Zo krijg je weer plezier in je werk.
Mocht dit allemaal de oplossing niet zijn in je huidige baan of heb je al besloten iets anders te willen dan gaan we samen op zoek naar wat wel bij je past.

Je kunt je werkgever vragen om een preventief traject voor je in te zetten om uitval te voorkomen of loopbaantraject in te zetten. Daar wil ik je graag bij helpen als je dat zelf lastig vind. Ik maak dan een offerte op maat afhankelijk van jouw vraagstuk en de begeleidingsbehoefte die daarbij hoort.

Maak een afspraak met me om te overleggen wat er bij jou past.

Klik hier om een afspraak te maken

“Anouk heeft mij geholpen om bewuster om te gaan met mijn hoog gevoeligheid. Op tijd rust te nemen, meer bij mezelf blijven. De wirwar in mezelf aan gevoel helder te krijgen. Ook mijn vervolgtraject bij het ministerie van sociale zaken is dankzij Anouk goed verlopen.” – J.V.