Huh? Aarden? Is dat niet iets heel zweverigs?

Huh? Aarden? Is dat niet iets heel zweverigs?

Nee, juist niet. Door je aandacht op de aarde te richten kom je uit je hoofd. Letterlijk! Met beide benen op de grond, voetjes op de vloer. Heel praktisch eigenlijk.

Door een overvloed aan prikkels  en daardoor drukte in je eigen hoofd voel je je lichaam vaak niet meer. Herkenbaar? Hollen, rennen, drukdrukdruk en voor je het weet  ben je een ‘hoofd op pootjes’. Teveel in je hoofd zitten en piekeren. We kennen het allemaal. Je went eraan en heel veel mensen leven zo maar het kan ook anders door bewust zwaarder te worden in je lijf. Je bent dan meer gegrond en dat maakt rustig en ontspannen. Hoe je dat doet?

Probeer het eens letterlijk: zet je voeten plat op de grond, voel je billen op de stoel, leun wat naar achteren en adem eens een paar keer diep in en uit en voel wat dat met je doet. Makkelijker kan niet!

Deze tip kun je goed gebruiken wanneer je bijvoorbeeld in een zwaar of spannend gesprek zit, waar bij het lastig is bij jezelf te blijven of waarbij je de neiging hebt om in de ander te ‘verdwijnen’ of waarin je niet opkomt voor jezelf.

Leun iets naar achteren, voel je voeten op de vloer en je billen op de stoel en ervaar direct dat je beter bij jezelf kunt blijven. Je neemt bewust afstand en je richt je aandacht bewust op jezelf. De ander merkt daar niks van. Je bent nog steeds aan het luisteren en betrokken.  Zo kun je beter observeren, beter ontspannen en je voelt beter welke energie van jezelf is en wat van de ander. Want dat wil nogal eens door elkaar lopen als je hoogsensitief bent.  Wat ook helpt is hakken uit en platte schoenen aan. Wie op zijn tenen staat kan niet stevig staan (is een citaat van LAo Zi, taoïst). Hij bedoelt het ook figuurlijk natuurlijk maar letterlijk werkt het ook zo. Je maakt gewoonweg minder contact met de aarde en staat veel minder stevig. Je ziet er natuurlijk prachtig uit op hoge hakken maar om je energie beter bij jezelf te houden zou je het kunnen proberen. Hoeft niet elke dag natuurlijk. Voel het verschil maar! ( en platte schoenen zijn nu ook nog mode). Wat ook heerlijk is , is om op blote voeten te lopen. In huis maar liefst ook buiten. Voel dat gras tussen je tenen en dat zand onder je voeten, heerlijk! Vooral als je gestrest thuis komt en even tot jezelf wil komen.

 

En, werkte de oefening voor jou? Ik hoor het graag van je! Laat het hieronder weten

of Klik hier om een afspraak te maken voor een GRATIS Skype sessie.
 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *