De baas zijn in je eigen bubbel

De baas zijn in je eigen bubbel

Herken je dit? Je loopt door de supermarkt en iedereen loopt rustig z’n boodschappen te doen maar ééntje springt eruit. Nét iets te hard praten, bewegen, teveel ruimte innemen lijkt het wel. En voor je het weet heb je (als hsp)  alleen nog maar aandacht voor Mrs Attentionseeker  (zullen we haar maar even noemen). Overal waar je gaat in de winkel voel je de aanwezigheid van de luidruchtige. Je begint je dingen af te vragen als: uit wat voor gezin komt zij? Tjee, wat ’n irritant gedrag! Tikje asociaal ook. Maar stiekem ook bewondering: Goh, ik zou willen dat ik zo gemakkelijk ruimte inneem en me er niks van aantrek wat anderen zouden kunnen denken. Zelf probeer ik vaak zo onzichtbaar mogelijk te zijn. En vooral niemand tot last te zijn. Wanneer Mrs A. dicht in de buurt is voel ik zaken als eenzaamheid en verdriet. En dat komt hard binnen! Het duurt even eer ik het herken als niet van mijzelf maar van haar. Ik kwam toch hartstikke opgewekt de winkel binnen? Daarna ga ik me weer schuldig voelen over m’n veroordelende houding. Bah, wat je in een ander veroordeelt wijs je af in jezelf. Dusss…En met een rotgevoel ga ik naar huis.

Wat hier gebeurt is een erg duidelijk voorbeeld van hoe anderen in jouw energieveld komen. Of sterker nog: hoe je anderen in je energieveld toelaat. Vaak is dat onbewust. Je bent de stad in geweest en het was niet eens zo druk maar je komt doodmoe thuis. Het was erg gezellig tijdens de lunch op kantoor met al die kwebbelende collega’s maar je voelt je de rest van de middag hartstikke overprikkeld.

Wat kun je daar nou aan doen?

Baas zijn in je eigen bubbel! JIJ bepaalt wie er in je energieveld komt en wanneer.

Maar hoe doe je dat dan?

Visualiseer een bubbel om je heen. Dit is jouw ruimte. Hier mag niemand in zonder jouw toestemming. Klinkt gemakkelijk maar het is even oefenen. Een eerste stap om dit te leren is om je aandacht te richten op jezelf. Richt je aandacht op je buik en adem bewust door je buik. Door je aandacht op jezelf te richten ben je meteen minder bezig met je omgeving en komt er minder binnen en geef je minder weg.

Een tweede praktische tip is om iets tussen jou en de ander te plaatsen. Zit je in gesprek dan kun je bijvoorbeeld je kopje/pen/schrijfblok tussen jou en de ander leggen. Je creëert dan bewust een barrière. In de winkel kun je je winkelwagen als schild gebruiken. Je kunt dit ook doen door een symbool dat voor jou betekenis heeft te visualiseren en tussen jou en de ander te plaatsen. een rode roos, een eenhoorn, of de bekende roze olifant  dat maakt niet uit. Zo lang je maar bewust jezelf scheidt van de energie van de ander. Probeer het eens uit en laat me weten of je verschil merkt! Ik hoor het graag van je.

Groetjes,

 

Anouk

Heb jij voorbeelden van inbrekers in je energieveld? Laat het me hieronder weten of

Klik hier om een afspraak te maken voor een GRATIS Skype sessie.

2 thoughts on “De baas zijn in je eigen bubbel

 1. Hoi Anouk,

  Naast geluid kan bij mij ook geur ‘inbreken’.

  Hoe meer ik adem, des te minder ik denk. En als ik meer (rustig) in mij zelf ben, heb ik minder last van derden.

  Tip: voeg aan ‘Dit is jou ruimte’ in de eerste zin van de blog een ‘w’ toe.

  warme groet
  Terry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *